Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/camper/public_html/modules/mod_rkr_cookiecontrol/tmpl/default.php on line 28

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/camper/public_html/templates/camperwegwijzerv04/functions.php on line 614

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/camper/public_html/templates/camperwegwijzerv04/functions.php on line 614

Beurs Düsseldorf

dusseldorf

 

Ook dit jaar is beurs Düsseldorf weer te bezoeken vanaf 29 augustus t/m 6 september 2015. Echter vanaf een Rock festival op 5 september is een bezoekje niet echt een goede keus gezien de verwachtte drukte bij dat festival.

 

Beurs Düsseldorf is een genot voor elke camperaar om alle nieuwtjes op campergebied te bewonderen. Buiten de beurs is er een mogelijkheid om met je camper te overnachten op een groot terein waar het een en al Duitse gezelligheid heerst. Vanaf het terein kun je gratis met de bus naar het grote beurs gebouw, meerdere keren per uur. Kortom een feestje wat je als camperaar maar zeker ook de oriënterende camperaar niet mag missen.

 

Meer informatie is te vinden op de website.

 

 

 

Let op voor NKC leden gratis toegang!!!

 

camperexpo

 

 

Geen overgangsregeling voor oude campers op diesel

Bij de vrijstelling van wegenbelasting komt geen overgangsregeling voor auto’s op diesel en lpg voor de bouwjaren 1973 tot en met 1987. Dat is duidelijk geworden, nu de Tweede Kamer twee moties van SP’er Farshad Bashir hierover heeft afgewezen. Deze partij wilde dat de overgangsregeling voor oldtimers op benzine ook zou gaan gelden voor auto’s op diesel en lpg.

Voor campers op diesel in deze leeftijdscategorie betekent dit dat ze net als nieuwere campers onder het kwarttarief blijven vallen en niet onder het kwarttarief zoals dat voor oldtimers op benzine geldt. Het verschil is dat dit laatste tarief is gemaximeerd op € 120 per jaar, met als voorwaarde dat de klassieker in de maanden december tot en met februari niet op de openbare weg verschijnt.

De volledige vrijstelling van wegenbelasting voor campers van veertig jaar en ouder geldt voor alle auto’s ongeacht het soort brandstof. De verwachting is dat de nieuwe regels op 1 januari 2014 van kracht worden.

 

NKC lanceert app Campercontact.nl

CampercontactSOESTERBERG- 14.000 camperlocaties altijd binnen handbereik!

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) lanceert vandaag een app waarmee informatie over meer dan 14.000 camperlocaties in 38 landen altijd binnen handbereik is. De app functioneert ook perfect offline, waardoor roamingkosten in het buitenland geen rol spelen. De app is compatibel met smartphones en tablets met een iOS- of Android-besturingssysteem.

Uitgebreide functionaliteiten: voor én door camperaars
De app is gevuld met gedetailleerde informatie over camperplaatsen en campervriendelijke campings, afkomstig van de website campercontact.nl. Gebruikers kunnen actief een bijdrage leveren door in een handomdraai nieuwe camperlocaties, foto’s en beoordelingen aan de app toe te voegen. Ook kunnen kampeerautogebruikers met behulp van navigatiesoftware op hun smartphone of tablet, routes naar camperplaatsen plannen en de locatie markeren waar ze hun camper geparkeerd hebben.

 

Voor iedereen beschikbaar
Het aantal camperaars in Nederland groeit ondanks de economische crisis nog altijd. De NKC speelt hier op in met een steeds breder aanbod van diensten en producten richting camperaars. De volledige app is vanaf heden in de App store beschikbaar voor € 5,49. Voor NKC-leden is de app geheel gratis.

Als alternatief voor de volledige versie kan ook een beroep gedaan worden op een gratis proefversie met beperkte functionaliteiten en een klein deel van de 14.000 locaties. 

Meertalig
De app is in eerste instantie in het Nederlands; aan een Engelse, Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse variant wordt momenteel de laatste hand gelegd.

Kwarttarief hoeft niet meer apart aangevraagd te worden!

Sinds 1 januari 2013 is er een nieuwe regel. Wie een gebruikte camper koopt waarvoor het kwarttarief in de wegenbelasting geldt, hoeft dit speciale tarief voortaan niet meer apart aan te vragen. Dat heeft de Belastingdienst onlangs bekendgemaakt op zijn website. De nieuwe regel kan camperaars vele honderden euro’s en vooral veel ellende schelen.

Al lijkt het algemeen bekend, het komt nog voor dat mensen ten onrechte het volle tarief aan wegenbelasting betalen, omdat ze niet weten dat voor hun camper het kwarttarief geldt. Tot maart 2012 was dat geen groot probleem, omdat ze de te veel betaalde belasting netjes terugkregen.

Begin vorig jaar heeft de Belastingdienst echter besloten de regels strikt te gaan hanteren en niet verder terug te gaan dan de ingangsdatum van het lopende tijdvak van drie maanden. Onlangs ontdekte een camperaar nog dat hij hierdoor 6.000 euro aan onterecht betaalde belasting niet terugkrijgt. De NKC heeft via verschillende kanalen erop aangedrongen dat er een eind komt aan deze misstand, onder meer door de zaak aan te kaarten bij de Nationale ombudsman. ‘We zijn erg blij dat dit nu is geregeld’, zegt Marretje Jelmersma, manager verenigingszaken bij de NKC. ‘Het was een valkuil, vooral voor nieuwe camperaars en daar zijn we nu vanaf.’

Overigens betekent de nieuwe regel nog niet dat auto’s die volgens het kenteken een camper zijn, automatisch onder het kwarttarief vallen. De Belastingdienst en de RDW blijven hier namelijk verschillende criteria voor hanteren. Wie zelf een camper bouwt en het kenteken bij de RDW laat aanpassen, moet dus nog steeds zelf bij de Belastingdienst het kwarttarief aanvragen. Dat geldt ook voor campers die bijvoorbeeld na import voor het eerst in Nederland op kenteken worden gezet.

Voor meer informatie: www.belastingdienst.nl

 

Brandstofcel of generator?

Terwijl verschillende merken brandstofcellen op de markt brengen om een campergebruiker onafhankelijk te maken van stroom van het vaste net, heeft de Italiaanse Airco- en generatorenfabrikant TELAIR een erg mooi alternatief op de markt gebracht door overname van de Italiaanse fabriek GASPERINI. Zowel op de stand van TELAIR op de caravansalon in Düsseldorf als op de stand op de caravan jaarbeurs in Utrecht was het nieuwe product  een absolute publiekstrekker.

De nieuwe lijn EcoEnergy generatoren, die sinds kort deel is gaan uitmaken van het Telair portfolio, vult de verschillen in prestaties van het uitgebreide aanbod van verkrijgbare producten aan.

De brandstof die door deze lijn EcoEnergy generatoren gebruikt wordt is LPG gas (butaan en/of propaan), wat standaard al in de meeste campers aanwezig is. Er hoeven daardoor geen alternatieve brandstoffen mee te worden genomen. Het  volautomatische “Dynamomotor” systeem  produceert enkel wanneer dat nodig is, stroom op 12 V met een sterkte tussen 20 of 25 Ampère, al naargelang de drie verkrijgbare modellen (TG480, TG480+MEF en TG600+MEF). Dit is voldoende vermogen om de meeste accessoires die in een camper gebruikt worden zoals magnetrons, haardrogers, portable computers en telefoonopladers via een omvormer te laten functioneren.

Ten opzichte van brandstofcellen die net als de EcoEnergy gebouwd zijn om zowel ’s nachts als overdag aan te staan, zonder geluidsoverlast voor uzelf of voor de buren, zijn er noemenswaardige verschillen. Zo zijn de brandstofcellen die de hoeveelheid stroom kunnen benaderen van de EcoEnergy vele malen duurder in aanschaf en is het verbruik ten opzichte van de brandstofcellen met een alternatieve brandstof als bijvoorbeeld Methanol veel voordeliger. Brandstofcellen maken gebruik van een Polymeer Elektroliet Membraan (Afgekort PEM) welke op dit moment nog onvoldoende doorontwikkeld is om een langdurige levensduur te garanderen. Omdat de EcoEnergy een kleine milieuvriendelijke verbrandingsmotor is, een verkorte levensduur en daarmee snellere afschrijving niet van toepassing. In onderstaande tabel zijn de drie beschikbare  modellen uiteengezet.

TELAIR maakt deel uit van de TELECO GROUP en is een van de grootste fabrikanten van kwalitatief hoogwaardige generatoren en airconditioners voor Recreatie voertuigen. De TELECO GROUP produceert onder de naam TELECO tevens volautomatische satellietantennes. In de BeNeLux wordt de TELECO GROUP vertegenwoordigd door de firma Karman Trading. Meer informatie kunt u vinden op www.karmantrading.eu

Telair EcoEnergy TG480

Telair EcoEnergy TG480MEF

Telair EcoEnergy TG600MEF

Adviesprijs

€ 3.000,00

€ 3.350,00

€ 3.700,00

Vermogen (Watt)

250 Watt

250 Watt

300 Watt

Stroomopbrengst (Ampère)

20 Ah

Brandstof

Standaard LPG (Propaan en/of Butaan)
Geen alternatieve brandstof noodzakelijk.

Afmetingen

565mmx380mmx250mm

Gewicht

19KG

Temp min °C

-25 °C tot 50 °C

Aanbevolen batterijen

160-300 Ah

Geluid dBa (7m)

51dBa geluid

Verbruik

1,08 KG per kWh / 0,27KG per uur

 

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2012 met veel nieuws, introducties, sfeer en beleving

Honderdduizenden Nederlanders zijn er deze zomermaanden weer enthousiast met caravan, camper of vouwwagen op uit getrokken om met volle teugen in luxe of bewust gekozen eenvoud te genieten van ontspanning en vrijheid. In eigen land of soms ver daarbuiten. Met de vakanties in volle gang is beursorganisator VNU Exhibitions achter de schermen alweer druk doende om het de kampeerliefhebbers ook dit najaar weer naar de zin te maken op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, van vrijdag 19 oktober tot en met dinsdag 23 oktober 2012. Voor meer informatie bezoek hun website.

 

Gratis apps voor camperaars

Nieuw op de website is de pagina met gratis handige apps voor de camperaars. Deze pagina is nog in ontwikkeling, dus elke aanvulling is welkom.

 

Alle EK wedstrijden in je agenda!

Volg de EK wedstrijden in je outlook of je smartphone door het importeren van bijgevoegd bestand. Op die manier hoef je niks te missen Laughing

Klik hier om het bestand te downloaden. En volg de instructies zoals hier beschreven zijn op.

 

Instructies:

 • Wanneer op de link wordt geklikt, verschijnt een scherm
 • Klik op >> Opslaan
 • Kies een locatie op uw computer. Later moet u dit bestand importeren, dus onthoud goed waar je dit hebt opgeslagen.
 • Open Microsoft Outlook >> Agenda
 • Kies in het menu >> Bestand >> Importeren en exporteren
 • Selecteer de regel met de tekst >> Gegevens uit een ander programma of bestand importeren
 • Klik vervolgens op de knop >> Volgende
 • Kies vervolgens voor >> Microsoft Excel. Deze staat onder onder het selectie schermpje en is niet direct zichtbaar. Je moet dus even scrollen.
 • Klik ervolgens op de knop >> Volgende
 • Selecteer het bestand dat u had opgeslagen en druk op >> OK
 • Selecteer de optie >> Duplicaten vervangen door geïmporteerde items
 • Druk op >> Volgende
 • Selecteer de map agenda
 • Druk op >> volgende
 • Klik in het venster bestanden importeren op >> Voltooien
 • Outlook start met het importeren van de wedstrijden in de Outlook agenda

Belastingdienst opent jacht bmp-ontduikers

De belastingdienst heeft de jacht geopend op camperaars die belasting ontduiken door met hun campers op Duits kenteken te rijden. Dat heeft een woordvoerder bevestigd.

Het lijkt aantrekkelijk: wie in Duitsland een camper koopt en deze op een Duits kenteken laat staan, hoeft in Nederland geen wegenbelasting en geen bpm te betalen. Met name dat laatste kan vele duizenden euro's voordeel opleveren. Nadeel is echter dat de camper maar zeer beperkt in Nederland mag komen. Volgens de belastingdienst nemen veel camperaars het niet zo nauw met deze regel en dan is er sprake van belastingontduiking. "En dat mag niet", stelt de woordvoerder resoluut.

De Belastingdienst heeft in Duitsland gegevens opgevraagd van Nederlanders die een camper met Duits kenteken hebben gekocht. Zij krijgen een brief thuis, met vragen over waar de camper staat, maar ook over hoe de wagen is gefinancierd. "Als iemand met een modaal inkomen een peperdure camper heeft, willen we weten hoe dat kan. Mogelijk is er ook vermogensbelasting ontdoken."

De Belastingdienst is half aprik 2012 begonnen met het aanschrijven van tientallen camperbezitters in Limburg, de volgende regio is Oost-Nederland. "Maar het hele land komt aan de beurt. "Wie te goeder trouw heeft gehandeld, krijgt een naheffing plus het dringende advies om de camper toch maar officieel in te voeren. "Blijkt uit nader onderzoek dat er meer aan de hans is, dan blijft het niet bij een naheffing."
Bron: Kampeerauto, nummer 5 2012


 

Websites in nieuw jasje! 
Onlangs heeft Camper Club Nederland hun website in een nieuw jasje gestopt. Het is een mooie frisse en gebruikersvriendelijke website geworden. Zeker een bezoekje waard.

Ook het NKC heeft hun nieuwe website Campercontact in nieuw frisser en verbterd jasje gestoken. Natuurlijk is deze website ook een bezoekje waard.

Advertentie